Privacybeleid

Privacy- en cookie verklaring Spectrum Verf - Versie 0.2
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 23 mei 2018.
 
Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Spectrum Verf. U dient zich ervan bewust te zijn dat Spectrum Verf niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren. Spectrum Verf respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk en veilig wordt behandeld. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website en/of app gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen, hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren en hoe we uw gegevens beveiligen.
 
Ons gebruik van verzamelde persoonsgegevens / klantgegevens
Spectrum Verf verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken 
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid, tenzij we van tevoren uw toestemming hiervoor hebben verkregen. Spectrum Verf verwerkt uw persoonsgegevens om u te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren, om goederen en diensten bij u af te leveren, u te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten, u de mogelijkheid te bieden een account aan te maken voor de webshop en Vanesch Verf Groep app, voor het verzenden van e-mails en tot slot het analyseren van uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
 
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Spectrum Verf bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. Voor accountgegevens voor onze webshop en bestel-app (zoals voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, bedrijfsnaam en plaats) en uw specifieke e-mail voor actiemailings wordt een bewaartermijn van 6 maanden gehanteerd nadat het account is opgeheven/u zich uitschrijft voor (toekomstige) mailings. Voor gegevens over uw activiteiten op onze website en/of app (zoals bezoekersstatistieken, internetbrowser, apparaat type en IP-adres) wordt een bewaartermijn gehanteerd van 26 maanden na laatste gebruik en/of bezoek aan de website of de Vanesch Verf Groep app.
 
Delen met anderen
Spectrum Verf verstrekt alleen aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.
 
Communicatie
Wanneer u e-mails of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. 
 
Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Spectrum Verf gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Spectrum Verf gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden om zo beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten en website hierop kunnen afstemmen. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Spectrum Verf of die van een derde partij.
 
Google Analytics
Spectrum Verf maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. De verkregen informatie gebruikt Google om bovenstaande bij te houden en om rapporten over de website aan Spectrum Verf te kunnen verstrekken. Hiervoor is een verwerkingsovereenkomst met Google afgesloten. Echter hebben wij het laatste octet van de IP-adressen van alle gebruikers gemaskeerd en hebben wij Google geen toestemming gegeven om de via Spectrum Verf verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Google kan echter deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Spectrum Verf heeft hier geen invloed op.
 
Cookies uitzetten en uitschrijven communicatie en/of mailings
Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser. Tevens vindt u onderaan iedere mailing de mogelijkheid om u uit te schrijven voor toekomstige e-mails van Spectrum Verf. 
 
Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Spectrum Verf en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens aanvragen door contact met ons op te nemen met onderstaande contactgegevens.  We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Spectrum Verf wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.
 
Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Spectrum Verf is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Daarom nemen wij de bescherming van uw gegevens serieus en nemen wij passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De verzamelde gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Spectrum Verf of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere (persoonlijke) gegevens waarover wij beschikken. Daarnaast maakt de website van Spectrum Verf gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
 
Veranderingen, vragen en feedback
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site en de Vanesch Verf Groep app. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen. We controleren geregeld of we aan dit privacybeleid voldoen. Als u vragen heeft over dit privacybeleid kunt u contact met ons opnemen:

 
Spectrum Verf Tilburg Spectrum Verf Hoogeveen
Kapitein Hatterasstraat 46                 Buitenvaart 1206
5015 BB  TILBURG 7905 SG  HOOGEVEEN               
   
T. 0297-230999 T. 0297-230999
E. info@spectrumverf.nl E. info@spectrumverf.nl