Nieuws

Vanesch Verf Groep reikt cheques uit aan goede doelen

15-02-2017

Tijdens de kerstperiode sturen bedrijven vaak dure relatiegeschenken en kerstkaarten naar klanten en leveranciers. Vanesch Verf Groep kiest er al enkele jaren voor om in plaats hiervan een mooi bedrag te doneren aan goede doelen die onze steun verdienen. Afgelopen donderdag mochten wij Gerrit Poels en Louis van de Langerijt van Stichting Poels en Piet Spijkers van Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne verwelkomen op ons hoofdkantoor te Tilburg om het met het overdragen van een cheque officieel te maken. Helaas waren de mensen van Support Casper vanwege ziekte afwezig. Wij kijken terug op een inspirerende ochtend en wensen de 3 goede doelen veel succes voor de toekomst.
 
Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne
Piet Spijkers zet zich al 25 jaar met veel passie in voor kinderen in Oekraïne die zijn hulp het hardst nodig hebben. In Oekraïne sterven jaarlijks veel te veel kinderen door een gebrek aan medische kennis, apparatuur, materialen en medicijnen. Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne doet alles binnen haar macht om de situatie van zieke kinderen sterk te verbeteren. De grote wens van oprichter Piet Spijkers van Stichting Humanitaire hulp kinderen Oekraïne is om een kinderhospice te realiseren voor kinderen die ernstig ziek zijn of waarvoor zelfs helemaal geen genezing meer mogelijk is. Hier kunnen de kinderen samen zijn met hun ouders onder begeleiding van goed geschoolde verpleegkundigen op waardige wijze afscheid kunnen nemen. Vanesch Verf Groep levert met haar donatie een bijdrage aan dit hartverwarmende plan.
 
Stichting Poels
Gerrit Poels, beter bekend als Pater Poels, vertelde ons vol hartstocht en een goede dosis humor zijn inspirerende verhaal over hoe zijn leven als hulpverlener tot stand gekomen is. De 88-jarige broodpater brengt al tientallen jaren midden in de nacht brood bij mensen die in financiële moeilijkheden zitten. In de jaren 60 richtte Pater Poels in Tilburg ook een sociaal eethuis op, De Pollepel. Door de jaren heen nam hij hier afscheid van en moest De Pollepel met subsidie op eigen benen staan. Toen vorig jaar de gemeente deze subsidie stopzette moest het sociale eethuis noodgedwongen stoppen. Vanwege zijn goede daden voor de Tilburgse bevolking stemde de gemeente toe met Poel’s verzoek gebruik te mogen maken van het leegstaande pand. Vanaf dit jaar mag de Broodpater het pand voor 4 jaar gratis huren om De Pollepel terug te laten keren. “Om ook in de toekomst een sociaal eethuis te realiseren in Tilburg is veel geld nodig” geeft penningmeester Louis van de Langerijt aan. Vanesch Verf Groep is trots hier een financiële bijdrage aan te leveren.
 
Support Casper
Oncologisch-chirurg Casper van Eijk is het gezicht van de campagne Support Casper, die in het leven is geroepen door Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De grondleggers van deze stichting kwamen tot de ontdekking dat er schrikbarend weinig aandacht is voor alvleesklierkanker terwijl meer dan 90% van de patiënten het niet overleefd. Er sterven zelfs 8 mensen per dag aan deze verschrikkelijke ziekte. Het doel van deze stichting en deze campagne is dan ook om de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld in te zamelen om het hoognodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken. Als Vanesch Verf Groep begrijpen wij de absolute noodzaak van dit onderzoek en leveren hier graag een financiële bijdrage aan.

V.l.n.r.: Paul van Esch (Algemeen directeur Vanesch Verf Groep), Piet Spijkers (stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne), Gerrit Poels (Stichting Poels), Jan van Esch (oprichter Vanesch Verf Groep), Louis van de Langerijt (Stichting Poels)

Meer nieuws