Nieuws

Spectrum Verf introduceert Lesonal 2K Graphite Filler

10-03-2016

Als antwoord op de vraag van autoschadeherstelbedrijven naar hogere productiviteit en winst, introduceert Spectrum Verf, onderdeel van de Vanesch Verf Groep en tevens importeur van Lesonal, de Lesonal 2K Graphite Filler. Deze filler heeft een eenvoudige applicatie, levert hoge prestaties met een korte uitdamptijd en is zowel nat-in-nat als in schuurversie toepasbaar.
 
“We hebben 2K Graphite Filler ontwikkeld ter ondersteuning voor tijdkritische, hoogwaardige reparaties. Het product biedt autoschadeherstelbedrijven een enorme flexibiliteit bij de applicatie,” zegt Chris Alberti, Manager techniek bij Spectrum Verf. “In een markt waar de concurrentie steeds sterker wordt, blijft Lesonal zich richten op de efficiëntie in autoschadeherstelbedrijven: besparing van kostbare tijd, minimale voorraad en de hoogste reparatiekwaliteit.”
 
Lesonals 2K Graphite Filler is ontwikkeld om in combinatie met Basecoat WB GT te gebruiken en vormt een aanvulling op het huidige fillerassortiment van Lesonal. Door de mengverhouding van Lesonal Universele Hardeners en Multi Thinners te wijzigen, kan Lesonal 2K Graphite Filler worden aangemaakt als schuurversie of nat-in-nat versie, zonder dat extra producten nodig zijn.
 
Tests tonen aan dat Lesonal 2K Graphite Filler aanzienlijk sneller te appliceren is. Bij de schuurvariant, zorgt de kortere uitdamptijd tussen de lagen voor een besparing van vijf minuten in de doorlooptijd van het proces. In geval van de nat-in-nat versie kan er binnen 15 minuten al aflak worden aangebracht.
 
“Voor onze nieuwe 2K Graphite Filler is minder materiaal per reparatie nodig dan bij de meeste andere concurrerende producten, waarmee dus kosten worden bespaard,” aldus Alberti. Het product is speciaal samengesteld om beter en sneller te drogen zodat het gemakkelijker kan worden geschuurd en er minder poeder en stof vrijkomt. Bij de nat-in-nat versie kunnen stofdeeltjes eenvoudig worden verwijderd. Er is minder kans op randaftekening zodat reparaties na het schuren glad en consistent zijn.”
 
Hij concludeert: “Met een uitstekende verspuitbaarheid en vloeiing kunnen spuiters snel goede resultaten bereiken, zonder zakkers en met kortere uitdamptijden tussen opeenvolgende lagen, zowel met de schuursversie als de nat-in-nat versie. Na toevoeging van 2K Graphite Filler Plastic Additive is het zelfs direct toepasbaar op alle gangbare kunststoffen in de autoindustrie. Indien gewenst kan 2K Graphite Filler zelfs met een roller worden aangebracht. Voor nog meer flexibiliteit en opnieuw als antwoord op de vraag van autoherstelbedrijven, is het product beschikbaar in wit, grijs en zwart, kleuren die eenvoudig te matchen zijn met behulp van het Lesonal Greyshades Concept.”


Meer nieuws