Nieuws

Lesonal ook in 2015 samen met Tom Coronel in WTCC

16-03-2015

Met een totaal van 277 races op EK- en WK-niveau (55 wedstrijden in het FIA ETCC van 2001 tot en met 2004 en 222 races in het FIA WTCC van 2005 tot en met 2014) is Tom Coronel de meest ervaren coureur in deze categorie. "Als het aan mij ligt, komen daar nog heel wat races bij," lacht Coronel. De basis daarvoor is gelegd, want ook in het seizoen 2015 komt Coronel weer op het hoogste mondiale niveau in de toerwagensport in actie. In het FIA World Touring Car Championship start hij wederom met een Chevrolet Cruze van het Italiaanse team ROAL Motorsport.

Met dit team werkt hij inmiddels vijf jaar lang naar volle tevredenheid samen. "Dat geeft ook voor het komende seizoen veel vertrouwen," aldus Coronel. In vergelijking met vorig jaar verandert er wel wat aan de kleurstelling van de Cruze, die het komende seizoen grotendeels geel van kleur is. Dat is een direct gevolg van de nauwe samenwerking met DHL voor het seizoen 2015. Maar de verandering van blauw naar geel is geen probleem voor de andere trouwe sponsor, Lesonal, die de auto gedeeltelijk voorziet van de lak. Lesonal levert topklasse producten voor de perfecte reparatie en de perfecte kleur. Lesonal is verheugd met een ambassadeur als Tom Coronel. Beide staan voor kwaliteit, de auto ziet er fantastisch uit en snelheid is het allerbelangrijkste. Niet voor niets is de slogan van Lesonal: Great Finish. Fast.  

Voor Tom Coronel breekt er nu een hectische week aan. Allereerst vertrekt hij naar Italië om samen met ROAL Motorsport de nieuwe livery op de auto aan te brengen. "Daarna ga ik naar Barcelona voor de officiële FIA WTCC perspresentatie. Dan terug naar Italië gevolgd door een eerste test op het circuit van Vallelunga. Dan zijn we vijf dagen verder en moet de auto naar Duitsland voor het transport naar Argentinië. Een strak schema dus, maar ook wel weer een leuke uitdaging," aldus Tom Coronel. Het twaalf races tellende FIA WTCC-seizoen 2015 start in het weekend van 6-8 maart in Argentinië. "Nieuw dit jaar is de Nordschleife van de Nürburgring en we gaan in Thailand en Qatar rijden.

Roberto Ravaglia, teambaas van ROAL Motorsport, is verheugd over het continueren van de samenwerking met Tom Coronel. "Onze rijdersbezetting voor het WTCC blijft onveranderd. Ik ben blij dat we de samenwerking met Tom Coronel kunnen voorzetten. We kennen hem erg goed, hij maakt deel uit van onze familie. Vorig jaar was Coronel één van de beste rijders in het kampioenschap, hoewel hij twee races moest missen. We willen op het hoogste niveau racen, maar ons doel is het meestrijden voor overwinningen en titels in de Yokohama Trophy. Met Coronel en Tom Chilton hebben we twee zeer betrouwbare rijders."
 
FIA WTCC kalender 2015:
01:WTCC Race of Argentina (Termas de Río Hondo), 6-8 maart
02:WTCC Race of Morocco (Moulay El Hassan), 17-19 april
03:WTCC Race of Hungary (Hungaroring), 1-3 mei
04:WTCC Race of Germany (Nürburgring Nordschleife), 15-16 mei
05:WTCC Race of Russia (Moscow Raceway), 5-7 juni
06:WTCC Race of Slovakia (Slovakia Ring), 19-21 juni*
07:WTCC Race of France (Paul Ricard), 26-28 juni
08:WTCC Race of Portugal (Vila Real), 10-12 juli
09:WTCC Race of Japan (Motegi), 11-13 september
10:WTCC Race of China (Shanghai), 25-27 september
11:WTCC Race of Thailand (Buriram), 30 oktober-1 november
12:WTCC Race of Qatar (Losail), 20-22 november*


Meer nieuws