Fix it Smart

​Met slimme innovaties naar 15% meer rendement

Met Fix it Smart presenteren Spectrum Verf en Lesonal een reeks succesvolle systemen van slimme innovaties. Hiermee kunt u als schadeherstelbedrijf een rendementstoename tot wel 15% realiseren! Spectrum Verf adviseert, implementeert en begeleidt daarbij, zodat Fix it Smart ook voor úw onderneming de sprong vooruit betekent die u verder helpt.

Het Fix it Smart-concept is primair gericht op tijdsbesparing bij reparatie- en spuitwerkzaamheden. Onze adviseurs gaan met uw medewerkers mee de spuitcabine in en verrichten een nulmeting. Op basis daarvan dokteren de deskundigen van Lesonal en Spectrum samen uit hoe u het meeste van Fix it Smart kunt profiteren en welke oplossingen voor uw bedrijf de beste rendementsvooruitzichten genereren. Denk hierbij aan innovatieve vernieuwingen als de toepassing van de sneldrogende UV Filler, het slim herstellen van koplampen en de inzet van Airwave luchtversnellers voor kortere doorlooptijden. Met Fix it Smart lacht de toekomst u tegemoet.
 

​UV Filler

Op elke herstelling waar plamuur gebruikt wordt, kan tegenwoordig UV Filler gebruikt worden. De doorlooptijden worden aanzienlijk gereduceerd en er is geen productverlies omdat de UV Filler een onbeperkte verwerkingstijd heeft. De UV Filler zorgt voor een nooit geziene tijdbesparing in de droogtijden. Ook bij de uitdamptijd is de snelheid revolutionair. Met de UV Filler bespaart een autoschadebedrijf meer dan 65% op arbeid- & materiaalkosten!
 • Conventionele verwerkingstijd: 63 minuten
 • Verwerkingstijd met UV Filler: 22 minuten
 • Geen productverlies

Airwave Lesonal WB drogen

De Airwave luchtversneller wordt in de spuitcabine geïnstalleerd en drijft de luchtsnelheid op naar 2m/sec. Omdat dit heel plaatselijk gebeurt, kan men tegelijk drogen en spuiten. Dit levert een aanzienlijke besparing in arbeidstijd op.
 • Basislak sneller drogen met Airwave
 • Drogen en spuiten kan tegelijk gebeuren

Mobiele spuitcabines

De verplaatsbare spuitcabines van Spectrum Verf stellen u in staat een serie automobielen waarvan schades zijn hersteld, in één flow af te spuiten – ongeacht de aard of omvang van de spuitjob per wagen. Dat werkt super efficiënt en verkort de doorlooptijden spectaculair (tot wel 40%).
 • Verkort de doorlooptijden tot wel 40%
 • Sterk verbeterde routing binnen uw werkplaats

​2K HS Premium/Fast Clear 420 drogen

De droogtijd van de clearcoat of blanke lak kan worden gereduceerd door gebruik te maken van innovatieve systemen. Bovendien daalt het energieverbruik als de droogtijd korter wordt. Dit is hét topic van dit moment; energie is te duur om er geen aandacht aan te besteden.
 • Droogtijd clearcoat reduceren van 40 minuten tot 20 minuten
 • Aanzienlijke energiebesparing

​1K Plastic Primer

De 1K Plastic Primer vervangt de 2K Plastic Primer. Omdat je de 2K primer op voorhand moet klaarmaken en die snel uithardt, gaat bij elke herstelling een hoeveelheid product verloren. Het is veel efficiënter om met een 1K te werken.
 • Verspilling van product voorkomen
 • Tijd sparen om product klaar te maken

Smart Repairs

Spectrum Verf levert u complete systemen - dat wil zeggen: producten, gereedschappen én trainingen– voor extra omzet genererende reparaties zoals steenslag, herstel van leren en stoffen bekleding, plastic repair, uitdeuken zonder spuiten, dashboard repair, ruit-reparatie, bumper repair, geurwijdering en koplampherstel (i.p.v. koplampvervanging).

 

​2K Filler 540 non-non sanding

Op nieuwe schadedelen wordt de zogeheten ‘non-non-sanding’ techniek gebruikt. Deze delen worden niet meer geschuurd, maar enkel goed ontvet en meteen gespoten. Het spuitwerk gaat dus over de zwarte coating die op de nieuwe onderdelen als bescherming wordt aangebracht. De dubbele non staat voor ‘niet schuren’ én ‘niet drogen tussendoor’. De 2K Filler 540 wordt hiervoor gebruikt.
 • Nieuwe onderdelen worden niet meer geschuurd
 • Niet drogen tussen de lagen

Voorbeeld: wie op de gewone non-sanding manier een motorkap herstelt, is al gauw 30 minuten bezig met de voorbereiding zoals schuren, ontvetten en schoonmaken. Alles wat vooraf gaat aan de grondverf. Met de nieuwe werkwijze halveer je die tijd! van 30 minuten naar 15 minuten! Non-non sanding kan het autoschadebedrijf een besparing opleveren van bijna 70% op arbeid- en materiaalkosten!