AirWave

Het venturi-systeem dat zorgt voor 40% tijdwinst per doorgang in de spuitcabine

AirWave is een geavanceerd systeem dat behoedzaam droge lucht in de spuitcabine blaast na het spuiten (basislak) van de carrosserie of een deel daarvan. Deze op venturi-techniek gebaseerde luchtversneller wordt in de spuitcabine geïnstalleerd en drijft de luchtsnelheid op naar 2m/sec. Omdat dit heel plaatselijk gebeurt, is het mogelijk om tegelijkertijd te drogen en spuiten. Het proces verloopt daardoor veel sneller: u bespaart 30 à 40% tijd per doorgang en daar bovenop hetzelfde percentage energie!

Spectrum Verf levert, installeert en onderhoudt uw AirWave-systeem en levert zo een bijdrage aan een versnelde work flow en dus aan een nog beter bedrijfsresultaat.

3 verschillende venturi-systemen voor het versnellen van uw droogproces

Voor het versnellen van het droogproces maakt het AirWave droogsysteem gebruik van speciaal ontwikkelde venturi’s. Er zijn drie systemen beschikbaar: een plafondsysteem, een wandsysteem en een modulair magnetisch wandsysteem. Het plafondsysteem wordt gemonteerd boven het filterplafond van de spuitcabine. Het modulaire systeem kan via een magnetische verbinding aan de wand worden bevestigd. Deze systemen kunnen ook mobiel worden ingezet. Met één AirWave systeem is het in de cabine mogelijk om tegelijkertijd de basislak van het ene object te drogen en een ander object te spuiten. 

Het AirWave-systeem is inmiddels gehomologeerd door Renault. Informeer bij Spectrum Verf naar de mogelijkheden!